(085) 060 6413

SEO

Waarom blogs je online vindbaarheid verbeteren (SEO)

Heb je vaak last dat je website niet gevonden wordt op Google? Dat kan komen omdat je niet genoeg zoekwoorden hebt voor Google om te indexeren. Google indexeert namelijk elke keer als jij iets nieuws op je website toepast. Dat kan zijn een stuk tekst, afbeelding, video of in dit geval een blog. Blogs zijn namelijk een uitstekend hulpmiddel om je site wat hoger te ranken in Google. Doordat je gebruik maakt van verschillende zoekwoorden en een hoop informatie waar de lezer ook echt wat aan heeft, kun je waarde bieden aan je bezoekers. Dat vindt Google natuurlijk ook! Daarom wordt jouw website hoger geïndexeerd.

Wist jij dat 93% van alle online ervaringen beginnen met een zoekmachine?

Waar moet mij blog over gaan?

Je kunt natuurlijk van alles bedenken om over te schrijven, maar wat echt belangrijk is, is dat je waarde biedt voor de lezer. De lezer van jouw blog komt namelijk op jouw artikel omdat ze iets willen weten of geïnteresseerd zijn in het onderwerp. Doordat jij een sterk artikel plaatst met informatie waar ze iets aan hebben, blijven ze langer op jouw pagina om dit te lezen. Erg handig dus! Ga dus eerst goed na binnen je eigen diensten wat mensen vaak opzoeken of interessant vinden. Door een goed onderzoek van tevoren te doen weet je al waar je potentiele klant naar opzoek is. Nu maak jij daar toevallig een erg interessant artikel over.

Zoekwoorden gebruiken

Om zoekwoorden te gebruiken moet je eerst nagaan waar mensen nou daadwerkelijk naar opzoek zijn. Je kunt hiervoor een goede (betaalde) tool voor gebruiken zoals SemRush of een gratis versie zoals Google trends. Je kunt Keywords ook vinden door op de google zoekbalk te klikken en daar een kernwoord van jouw dienst in te typen. Dan verschijnt daaronder een hele lijst met verwante zoekresultaten waar mensen dus vaak op zoeken. Zo kom je ook achter een aantal goede Keywords. Nog steeds doet een Google zoekopdracht wonderen. ga gewoon eens kijken wat er allemaal te vinden is en wat mensen graag lezen. Zo ben jij op beide vlakken weer wat wijzer geworden!

Het is niet alleen belangrijk om Keywords te gebruiken, maar ook langere (key) zinnen. Mensen typen vaak vragen in de zoekbalk om iets te weten te komen. als je een paar woorden aan elkaar plakt waar veel op wordt gezocht heb je een betere target voor dat type publiek en zal je pagina eerder gevonden worden. Hieronder een aantal voorbeelden van key zinnen:

  • Website laten maken
  • Gratis conversie tips
  • Hoe maak ik een logo?
  • Meer klanten krijgen

Links

Links zijn erg belangrijk voor zoekmachine optimalisatie. Google vindt het fijn als er meerder pagina’s naar elkaar toe verwijzen. Dit zorgt ervoor dat Google je beloont met betere zoekresultaten. Je kunt er ook voor zorgen dat je Keywords in je links stopt. Zo kijk je bijvoorbeeld een link maken met als voorbeeld: Hoe kan ik een website laten maken?

Nu heb je dus een link verwerkt in een keyword of key zin. Dit heeft dus vele voordelen en Google zal dit dan ook een soort van ”Dubbel belonen”.

Zorg dat je regelmatig blogt

Zorg ervoor dat je consistent een datum pakt waarom je je blog publiceert. Zo houd je de routine er in en ga je voor je zelf ook meer in een ritme werken. Stel je voor je hebt een blog waar maar een paar blogs op staan die verspreid gepubliceerd staan over een aantal maanden of je hebt een blog die wekelijks een artikel publiceert met goede informatie. Tuurlijk hecht google veel meer waarde aan de laatste optie. Google ziet graag nieuwe content op verschillende websites. Dus hoe meer en vaker je publiceert, hoe beter je gevonden wordt door google omdat hij elke keer weer een nieuwe pagina vindt als hij jouw website gaan indexeren.

Laat mensen je blog delen

Je wilt natuurlijk dat je een zo groot mogelijk publiek krijgt met jouw blog. Zorg er daarom ook voor dat jouw artikel gedeeld kan worden op alle social media kanalen. Zo kun je gemakkelijk met 2 klikken een artikel plaatsen die jij interessant vindt. Je kunt al gemakkelijk wat social media knoppen toevoegen, maar om er echt zeker van te zijn dat mensen die ook kunnen delen kun je gebuik maken van ShareThis (Waar wij ook gebruik van maken). je kunt het gratis gebruiken om je pagina’s te delen met bijvoorbeeld: Facebook, Twitter, Pinterest en andere kanalen.

Deel dit bericht

Advies nodig over jouw groei strategie 🚀?